Nieuws

03

september

Pieper Zakelijk: Drones, Space, Data & Agro, 6-9-2018, 15.00 uur

Wil jij ook graag weten wat Space, Drones, Data & Agro met elkaar gemeen hebben? Reserveer dan een uurtje van je tijd voor een gratis bezoek aan PieperZakelijk, met korte clips en presentaties van Sencrop NLAkkerbouwbedrijf SturmAkkerAnalyseTen Brinke b.v. NLR_NL, met de opening door wethouder Hans Wijnants van Gemeente Noordoostpolder

Read more

20

juli

Voorzitter gezocht! (per 1-1-2019)

GEZOCHT: VOORZITTER AGROFOODCLUSTER  M/V (PER 1-1-2019)

Verbinder, ervaren in akkerbouw, netwerker, enthousiast, bereikbaar, bestuurlijk ervaren en een motivator: een korte samenvatting van de kenmerken die naar boven komen als wij aan onze nieuwe voorzitter denken. Onze voorzitter is bestuursvoorzitter en meewerkend voorman tegelijkertijd.

Wat ga je doen?

Je helpt mee het cluster naar een volgende fase te brengen; de pioniersfase zijn we voorbij, we gaan nu voor bestendigheid en groei. Daarbij maak je gebruik van je eigen bestuurservaring, kennis van verschillende soorten organisaties en overheden en van je lokale, regionale en nationale contacten uit je actuele netwerk. Je weet wat er speelt in de open teelt en je kunt schakelen tussen ondernemers, overheden, onderzoek- en onderwijs en weet deze diverse belangen te verbinden.

Je hebt de ruimte in je agenda om 1 á 1 ½ dag in de week om te besteden aan het cluster: de ene week zal dit meer tijd zijn dan de

Read more

05

oktober

Beeldimpressie Potato Europe 2017

Alle studenten, sprekers, helpers, standbemanning en andere bezoekers, bedankt voor een topdag op Potato Europe 2017 in World Potato City Emmeloord!

Read more

25

juli

Sprekers studentendag Potato Europe 2017 bekend

De sprekers van onze interactieve sessies op de studentendag op Potato Europe 2017 zijn bekend. Op donderdag 14 september in de multifunctionele ruimte van Potato Europe 2017 in Emmeloord kun je meedenken en meepraten over Future, Space & Virtual

11.00 uur – Future – door Bart Götte van Futureflock
13.00 uur – Space – door Hein Noorbergen (NLR) & Peter Holster (Akkeranalyse)
15.00 uur – Virtual – door Saco Koelma van VR Producties

Read more

17

juli

Carolus uit Noordoostpolder naar Koninklijk Paleis

Op maandag 17 juli zijn in Noordoostpolder nieuwe aardappelen geoogst. Het eerste kistje aardappelen uit de volle grond in Noordoostpolder gaat traditiegetrouw naar de keuken van het Koninklijk Huis. Dit jaar staat het resistente ras ‘Carolus’ in de schijnwerpers. De aardappelen zijn geoogst door burgemeester Aucke van der Werff. Hij verrichtte de rooihandeling samen met Sjefke Allefs, directeur van Agrico Research waar Carolus is gekweekt, en Joost van Strien, de teler van de Koninklijke aardappel en eigenaar van akkerbouwbedrijf Zonnegoed uit Ens.

Dit jaar had aardappelcoöperatie Agrico uit Emmeloord de eer de Koninklijke aardappel te mogen telen. Hiervoor selecteerde het handelshuis haar bijzondere ras Carolus. Dit ras onderscheidt zich vanwege haar unieke resistentie tegen Phytophthora, de grootste aardappelziekte ter wereld. Carolus is het eerste aardappelras dat een goede resistentie combineert met een lekkere smaak, diverse verwerkingsmogelijkheden én goede opbrengsten. Het is daarmee een voorloper in de markt. Voor zowel biologische als gangbare

Read more

19

juni

AB Vakwerk, Flynth en HZPC versterken het Agrofoodcluster

Maandag 19 juni is het Agrofoodcluster uitgebreid met drie nieuwe partijen: personeelsdienstverlener AB Vakwerk, adviseurs- en accountantsbedrijf Flynth en veredelings- en handelsbedrijf HZPC.

Een trotse directeur van het cluster Cor van Veldhuijsen licht toe: “We groeien nog steeds in stakeholders en dat voelt als bewijs dat we op de goede weg zijn. We focussen ons op bundelen van kennis en de overdracht ervan. En natuurlijk ligt de nadruk op samenwerking, en dan vooral bij thema’s rondom onderwijs en bedrijfsleven. Ook bij het thema arbeid zien we veel overstijgende belangen. Deze problemen los je niet zomaar op, maar samen sta je wel sterker. AB Vakwerk is een organisatie waardoor er een betere aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs kan ontstaan. Flynth is geworteld met meerdere kantoren in het land en is een belangrijke nieuwe partner op het gebied van kennis en advies.  De toetreding van het grote en internationaal actieve aardappelhandelshuis HZPC past in

Read more

23

mei

Bezoek ons op Potato Europe en beleef de reis van de aardappel in virtual reality!

Dit jaar komt de aardappelwereld in september naar Emmeloord, de jaarlijkse internationale vakbeurs voor de aardappel Potato Europe vindt op dinsdag 13 en woensdag 14 september plaats in Emmeloord. Vanzelfsprekend zijn ook wij weer van de partij. Met ons merk WorldPotatoCity staan we samen met Potato Business School Emmeloord op 1 stand, stand B174. Ook Rabobank en Countus doen hun werk vanaf deze stand.

Op onze stand (b 174) kun je de reis van de aardappel beleven alsof je er middenin staat, via onze virtual reality experience.

Op donderdag verzorgen we een studentendag; We zullen interessante sprekers introduceren en de standhouders erop attent maken dat er veel studenten van verschillende opleidingen, scholen en universiteiten aanwezig zullen zijn. Ook faciliteren we een functiebanenmarkt, waarin de breedte van de sector en de baanmogelijkheden van de bedrijven die bij het Agrofoodcluster zijn aangesloten laten zien.

We zijn nog bezig met het programma, dus houd deze website in de

Read more

16

november

Download onze App en beleef de reis van de aardappel virtueel!

De aardappel legt een lange weg af, van rasontwikkeling tot verwerking. Jij kunt deze reis nu meemaken alsof je er middenin staat. In onze 360 graden film  kun je met een VR-bril of je smartphone/tablet rondkijken en zien wat er allemaal met een aardappel gebeurt. Download de app en beleef het zelf!

App Store (iOS) : https://itunes.apple.com/us/app/worldpotatocity/id1172409054?ls=1&mt=8
Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.vizeye.worldpotatocity20161115_150210

Voorzitter branchorganisatie Akkerbouw Dirk de Lugt (l) en burgemeester Noordoostpolder Aucke van der Werff waren de eersten die de reis van de aardappel virtueel mochten beleven tijdens de opening van het nieuwe kantoor van Agrofoodcluster.

Read more

16

november

Eigen kantoor Agrofoodcluster officieel geopend

Op dinsdag 15 november is met het onthullen van een op maat gemaakte kuubskist ons nieuwe kantoor officieel geopend door Burgemeester Aucke van der Werff van de Noordoostpolder en gedeputeerde Jan Nico Appelman (Flevoland).  Tevens lanceerde het cluster haar App, met een 360-graden film van de aardappel. Branchevoorzitter Dirk de Lugt en burgemeester Aucke van der Werff waren de eersten die met een VR-bril de reis van de aardappel konden beleven. De app is te downloaden in de app-storen en via Google play:

App Store (iOS) : https://itunes.apple.com/us/app/worldpotatocity/id1172409054?ls=1&mt=8
Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.vizeye.worldpotatocity

Voorzitter van het cluster Gerard van Tilburg benadrukte voor een volle zaal met vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en onderzoeksinstituten het belang van het neutrale cluster. Wij vertegenwoordigen de open teelt in Nederland en dat doen we voor iedereen. Verbinding en samenwerking is hierbij van groot belang. Bovendien is het belangrijk om goede mensen te hebben en te houden in de sector. Groene

Read more

12

november

Het Agrofoodcluster groeit met DT Dijkstra en Ten Brinke bv

Het Agrofoodcluster is weer uitgebreid met twee nieuwe toetreders: machinefabrikant DT Dijkstra uit Emmeloord en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf Ten Brinke bv uit Creil.  Het cluster telt nu 24 stakeholders uit alle onderdelen van de open teelt.

“We hebben een verantwoordelijkheid voor de gehele sector open teelt” vertelt directeur van het Agrofoodcluster Cor van Veldhuijsen. “We zijn blij dat we met de komst van Ten Brinke de eerste invulling hebben van een nog ontbrekende schakel, namelijk die van teeltbegeleiding, gewasbescherming, zaaizaden en meststoffen. Dit is een belangrijk onderdeel in de sector en we zijn blij ook input vanuit deze hoek te krijgen.”

De komst van DT Dijkstra juicht Van Veldhuijsen ook toe: “We breiden het cluster dankzij DT Dijkstra verder uit met machinefabrikanten. DT Dijkstra richt zich op sorteren en wassen van agrarische producten. Dit is een groeiende markt en dus is het logisch dat je deze ontwikkeling bij het cluster terugziet. We hadden al een

Read more