Je bent hier:

Initiatieven

Kennisuitwisseling en innovatie wordt gestimuleerd door het Agrofoodcluster. Er is een samenwerking met verschillende initiatieven in de agrofoodsector, maar ook daarbuiten. Hiermee zetten we de agrarische sector op de kaart bij regionale, nationale als wel als internationale initiatieven. Het Agrofoodcluster is aangesloten bij de akker van de toekomst, Future Food Production, Technohub NOP en het Koplopers Project. Daarnaast zijn we ambassadeur van het label “Gemaakt in de Noordoostpolder”.

Future-Food-Production-Logo_png
Technohub NOP
Koploper project
Innovatie

Innovatiehub – In transitie naar een duurzamere teelt

Om robuust en duurzaam te kunnen blijven produceren, zetten we steeds vaker in op smart farming. Zo zorgen we met elkaar dat er voldoende voedsel beschikbaar blijft voor de huidige en toekomstige generaties. Samen met de innovatiehub kijken we naar de innovaties die er nu al zijn en helpen we in de laatste stappen naar de praktische inzet hiervan. Door kennis te delen kan er daadwerkelijk duurzame impact gemaakt worden in de akkerbouwsector.

De Innovatiehub is het initiatief van het Agrofoodcluster.

Wil je meer weten over hoe het Agrofoodcluster inzet op innovatie, kennis, business en onderzoek?

Activiteiten van de innovatiehub

  • Er wordt door en met onderwijs gewerkt met betrekking op innovatie
  • Er worden demonstraties gegeven over smart farming en andere innovaties
  • Er wordt robuuste ondersteuning gegeven bij het introduceren van nieuwe innovaties
Emmeloord bekend als World Potato City

World Potato City – De aardappel uit Emmeloord is internationaal bekent!

De aardappelsector in Emmeloord wordt over de hele wereld gewaardeerd. Telers van over de hele wereld werven niet alleen hun pootgoed, kennis en kunde uit Emmeloord, maar ook ‘hardware’ in de vorm van bewaartechnieken en machines.

Emmeloord is wereldberoemd als World Potato City en is binnen de aardappelketen, de “Silicon Valley” van de aardappelen.