Je bent hier:

De activiteiten van het Agrofoodcluster hebben stuk voor stuk betrekking op het delen van kennis, het stimuleren van business, het voeden van innovatie en het doen van onderzoek in de open teelt. De activiteiten van het Agrofoodcluster zijn onder te verdelen in verschillende categorieën:

null

ARBEIDSMARKT

Kennis, innovatie en business

Onderwijs en educatie in de agro en food

ONDERWIJS

Kennis, innovatie en business

Etalage open teelt

ETALAGE OPEN TEELT

Kennis, innovatie en business

Verbinding en samenwerking in de open teelt

GASTHEERSCHAP

Kennis, innovatie en business

Pootaardappelen teelt

POOTAARDAPPELTEELT

Kennis, innovatie, business en onderzoek

Samen een impact maken

Deze activiteiten zijn de uitgangspunten voor onze thema bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn op zowel kennis en business als op innovatie gericht. Hoewel stakeholders van het Agrofoodcluster actief zijn door de hele keten, wordt er intensief samengewerkt aan overkoepelende thema’s in de agrofoodsector.

Daarnaast wordt er gewerkt aan de promotie van de sector. Door ons ook te focussen op de de jongere doelgroep, wordt er interesse in de sector gecreëerd, zo maken we de sector toekomstbestendig. Door onder andere de inzet van social media en het organiseren van smaaklessen en andere evenementen, zoals de aardappelrooidag, wordt deze doelgroep bereikt.

Niet alleen nationaal, maar ook internationaal worden activiteiten opgepakt. In 2022 hebben we bezoekers uit 19 verschillende landen gehad. Samen met onze (inter)nationale gasten bezochten we bedrijven, deelden we onze kennis over de laatste innovaties, ons cluster, maar ook over toekomstbestendig ondernemen, onderzoek en meer! Nieuwsgierig geworden? Of wil je ons ook eens bezoeken? Neem geheel vrijblijvend contact op, dan bespreken we graag de mogelijkheden!