Je bent hier:

Gastheerschap

In het Agrofoodcluster wordt de gehele agrofood-keten vertegenwoordigd door een breed netwerk van stakeholders. Vooral op het gebied van aardappel en ui kunnen we een uitgebreide inkijk bieden in de gehele supply chain. Daarnaast dragen we de kennis van Nederland en het gebied rondom Nederland graag op een actieve manier uit. Dit doen we door het mogelijk te maken de open teelt sector te bezoeken door middel van ons gastheerschap.

We zijn regelmatig gastheer voor handelsdelegaties uit landen waar onze stakeholders zaken mee doen. Ook ambassadeurs en ambassademedewerkers komen vaak naar World Potato City Emmeloord, om te zien hoe het kan dat de Nederlandse aardappel internationaal zo’n grote rol speelt. We ontvangen hen bij ons op kantoor en gaan dan het gebied in. Door één of meerdere bedrijven in de keten van de open teelt te bezoeken, kunnen onze stakeholders laten zien hoe hoogwaardig hun kennis is. Goede logistiek en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat we aan de top van de wereldmarkt staan, als het gaat om aardappelen en uien. Daarnaast heeft het gebruik van de voormalige zeebodem hier natuurlijk ook een significante invloed op.

Voedselketen open teelt aardappel

Bezoek World Potato City Emmeloord

Emmeloord staat internationaal bekend om de aardappelteelt. De omgeving produceert een groot gedeelte van alle pootaardappelen die over de hele wereld geëxporteerd worden. De regio kenmerkt zich door de goede kwaliteit kleigrond, de hoogwaardige kennis van de telers, de jarenlange ervaring en de goede infrastructuur. Je kunt de hele aardappelketen in 1 dag bezoeken, dat is uniek in de wereld! Daarom: World Potato City Emmeloord.

World potato city kennis delen in de voedsel keten