Je bent hier:
Hzpc-1
Hzpc-2

Er ligt een hele wereld verborgen achter de aardappel. Wij bij HZPC hebben passie voor aardappelen en zijn specialisten in ons vakgebied en bieden pootgoed van wereldklasse aan. We zijn een innovatieve marktleider in aardappelveredeling, pootgoedverkoop en productconceptontwikkeling.

Onze filosofie

In ons werk willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van verantwoorde voeding voor een groeiende wereld bevolking. Dit klinkt misschien als een nobel streven voor een commercieel bedrijf, maar voor ons is het absoluut realistisch. We zijn ervan overtuigd dat onze aardappelen echt een verschil kunnen maken in de wereld. Waarom? Omdat aardappelen HET antwoord zijn op de stijgende vraag naar voedsel.

Aardappelen zijn het antwoord

Aardappelen kunnen in een korte tijd worden geteeld en hebben minder water nodig dan andere belangrijke voedingsmiddelen zoals rijst, tarwe of maïs. Ook bevatten aardappelen meer belangrijke voedingsstoffen: vitaminen, vezels en mineralen. Wij leveren hoogwaardige pootaardappelen en geven professionele teeltbegeleiding om de opbrengsten onder verschillende groeiomstandigheden over de hele wereld te verhogen. Onze rassen kunnen het verschil maken; ze voeden elke dag al miljoenen mensen over de hele wereld. Wij streven ernaar om iedereen de kans te geven, onze aardappelen te verbouwen. Zo geven wij inhoud aan ‘growing with our potatoes’.

HZPC is één van de stakeholders van het Agrofoodcluster.