Je bent hier:
Witlof Flevolof
Witlof plant Flevolof
Witlof pennen Flevolof
Flevolof logo

Flevolof teelt Witlofwortelen. De Witlofwortel is het uitgangsmateriaal voor de professionele kweker van Witlof. 70% wordt wereldwijd geëxporteerd naar gebieden over de hele wereld. De teelt vindt plaats bij akkerbouwers in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. De productie, verwerking, opslag en export gebeurt vanuit de hoofdvestiging in Espel. Flevolof heeft sinds 1978 zeer veel kennis en ervaring opgebouwd met de Witlofwortelteelt en de Witlofkweek. Flevolof levert deze kennis van de witlofproductie mee naar de afnemers.

De Noordoostpolder staat bekend om haar prima klimaat, vruchtbare grond en de uitstekende infrastructuur met loonbedrijven, verwerkers en koelhuizen. Water is in voldoende mate aanwezig.

Flevoland is een uitstekend gebied voor de teelt van hoogwaardig uitgangsmateriaal zoals pootaardappelen, bloembollen en groenteplanten en –zaden. Ook voor Witlofwortelen. De Noordoostpolder staat bekend als het “terroir” van de Witlof in Nederland. Met jonge vruchtbare grond, een mild klimaat, goede mensen en ervaren bedrijven.

De afgelopen jaren zien we steeds meer vraag naar biologische witlofwortelen. FlevoLof speelt in op deze trend. In Flevoland is er voldoende goede biologische grond voor de teelt van biologische witlofwortelen.

Samen met gespecialiseerde partners levert Flevolof een full service assortiment voor de professionele witlofkweker in het buitenland. Zoals turnkey projecten, machines, installaties en teeltadvisering. De combinatie van kennis en ervaring staat borg voor succesvol witlof kweken.

Flevolof is de ideale partner voor de professionele witlofkweker in binnen- en buitenland.

Met Flevolof als één van de stakeholders wordt er een breed scala aan producten in de open teelt vertegenwoordigd.