Je bent hier:

Etalage

Een van de doelen van het cluster is de promotie van de open teelt. Wat is er dan mooier om voor het Agrofoodcluster kantoor de open teelt toegankelijk te maken?

Tussen ons kantoor in Emmeloord en de A6 ligt bijna 4 hectare aan goede landbouwgrond. Met stakeholders zoals Countus en Ten Brinke, Topfresh, Den Hartigh en Flevolof hebben we in 2018 onderzocht wat de kosten zijn, wat de juiste gewassen zijn en hoe we dit het best kunnen aanpakken.
Nu drie jaar verder verzorgt een club van enthousiaste boeren de etalage van de open teelt.

Basisschoolleerlingen uit de regio zijn bij ons op de kavel in contact gekomen met de agrarische sector en hebben naar de enthousiaste verhalen van onze telers geluisterd. We hopen dat we tegen de zomervakantie weer fysiek een rondje door de gewassen mogen doen en we de ‘Smaaklessen’ met basisscholen weer kunnen opstarten.

De dagelijkse leiding is in handen van onze projectleider Hans van Dijke. De “etalage-telers” staan genoemd achter de gewassen:

  • Consumptieaardappelen – Maarten van Hoeve
  • Suikerbieten – Peter Roose & GertJan van Tilburg (Maatschap Roose-Van Tilburg)
  • Winterpeen – Maarten van Hoeve
  • Zomertarwe – Maarten van Hoeve
  • Ondersteuning – Albert Koops, Marien Verhage en Michiel van Andel

Etalage-Weer

Een van onze stakeholders is het Franse Sencrop. Dit bedrijf verkoopt weerstations, die data verzamelen en deze opslaan in de cloud. Op deze manier kun je op afstand de sensoren uitlezen. De stations zijn ook aan elkaar te koppelen. Het Agrofoodcluster heeft voor het kantoor een regen- en windmeter staan:

Map wordt geladen...