Je bent hier:

In het nieuwe jaar bestrijdingsmiddelen besparen met behulp van slimme techieken?

Kom dan naar de bijeenkomst op woensdagavond 𝟮𝟱 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 – 19:30 aan de Penning 6 in Emmeloord

Digitalisering en technologie treft de hele keten. Een stap in de keten is hoe om te gaan met ongewenste opslag, daar zijn oplossingen voor zoals de 𝗘𝗰𝗼𝗿𝗼𝗯𝗼𝘁𝗶𝘅 𝗔𝗥𝗔. Ook in andere stappen van de keten worden meer robots ingezet, zoals met de Robotti en Naïo om autonoom te schoffelen.

Ben jij op zoek naar DE oplossing voor het bestrijden van aardappel opslag en onkruiden? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken in de landbouw? Ben je benieuwd hoe dit praktisch ingezet kan worden en hoe het kostenplaatje er hiervan uitziet? Wees voorbereid op 50% minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kom op woensdagavond 𝟮𝟱 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 naar de informatieavond! Tijdens deze avond is er aandacht voor de gedragen spotsprayer van 𝗘𝗰𝗼𝗿𝗼𝗯𝗼𝘁𝗶𝘅 𝗔𝗥𝗔 en zullen de volgende vragen worden beantwoord:

  • Welke stappen worden er gezet in de robotisering van de landbouw?
  • Wat zijn de ervaringen met robots door de eindgebruiker?
  • Hoe kunnen landbouwrobots door jou worden ingezet?
  • Hoe ziet de kostprijsberekening van een landbouwrobot eruit?

Tijdens deze avond is er speciaal aandacht voor de gedragen spotsprayer van 𝗘𝗰𝗼𝗿𝗼𝗯𝗼𝘁𝗶𝘅 𝗔𝗥𝗔 vanuit zowel het oogpunt van adviseurs en dealers Doorgrond en Abemec bv als vanuit eindgebruiker Profytodsd. Meld je aan via het onderstaande formulier!

Uiterst precies spuiten met camera techniek en artificial intelligence, gecombineerd in de EcoRobotix ARA spotsprayer van Doorgrond

Volop ontwikkelingen in de agrofood sector! Met de nieuwste spuittechnieken kan er uiterst precies gespoten worden. Deze technieken worden gecombineerd in de EcoRobotix ARA spotsprayer. Maar hoe werkt deze techniek, wat kost het en hoe kun je deze als ondernemer het beste inzetten? Dit en meer zal besproken worden tijdens de precisielandbouw thema avond die het Agrofoodcluster samen met Doorgrond, Abemac en Profytodsd op 25 januari zal houden aan de Penning 6 in Emmeloord.

EcoRobotix ARA spotsprayer:

ARA is de gedragen spotsprayer van EcoRobotix met een werkbreedte van 6 meter. De spuitunit bevindt zich achter in de hef van de trekker, de tank met spuitmiddelen en schoon water zit voor in de hef. Met behulp van zes camera’s, algoritmes en Artificial Intelligence worden het gewas en de onkruiden herkent.

De computer stuurt één van de 156 spuitdoppen aan om te openen boven het onkruid, zo wordt alleen het onkruid bespoten. Op deze manier is een middelenbesparing tot 95% haalbaar. De bewerkingssnelheid van de EcoRobotix ARA spotsprayer is 7 km/uur of 4 hectare per/uur. Bekijk hier meer over EcoRobotix.

AANMELDEN 25 JANUARI

Agrofoodcluster agenda