Je bent hier:

Gastheerschap

In het Agrofoodcluster zijn alle partijen uit de agrofood-keten vertegenwoordigd. Vooral op het gebied van aardappel en ui kunnen we een uitgebreide inkijk bieden in de gehele supply chain. We dragen de kennis van Nederland en het gebied rondom Nederland graag op een actieve manier uit.

We zijn regelmatig gastheer voor handelsdelegaties uit landen waar onze deelnemers zaken mee doen of waar ze een agentschap hebben. Ook ambassadeurs en ambassademedewerkers komen vaak naar World Potato City Emmeloord, om te zien hoe het kan dat de Nederlandse aardappel internationaal zo’n grote rol speelt. We ontvangen ze bij ons op kantoor en gaan dan het gebied in. Door een bezoek aan een of meerdere van de spelers in de keten, kunnen onze stakeholders laten zien hoe hoogwaardig hun kennis is. Goede logistiek, jarenlange ervaring en natuurlijk het kunnen gebruiken van de voormalige zeebodem, zorgen ervoor dat we aan de top van de wereldmarkt staan, als het gaat om aardappelen en uien.

Voedselketen_open teelt_aardappel_ui

World Potato City Emmeloord

Emmeloord en omgeving produceert een groot gedeelte van alle pootaardappelen die over de hele wereld geëxporteerd worden. De regio kenmerkt zich door de goede kwaliteit kleigrond, de hoogwaardige kennis van de telers, de jarenlange ervaring en de goede infrastructuur. Je kunt de hele aardappelketen in 1 dag bezoeken, dat is uniek in de wereld! Daarom: World Potato City Emmeloord.

World potato city kennis delen