Je bent hier:

Etalage

Een van de doelen van het cluster is de promotie van de open teelt. Wat is er dan mooier dan gewassen te kweken voor het Agrofoodcluster kantoor, om de open teelt zo toegankelijk te maken?

Tussen ons kantoor in Emmeloord en de A6, ligt bijna 8 hectare aan goede landbouwgrond. Deze kavel wordt onderhouden door een club van enthousiaste boeren/telers uit de omgeving, zodat wij via deze etalage samen kunnen laten zien ‘hoe jouw eten groeit’.

Basisschoolleerlingen uit de regio komen bij ons op de kavel in contact met de agrarische sector en luisteren naar de enthousiaste verhalen van onze telers. Als voorbereiding op deze dag, kan het gewassenboekje gedownload worden. Deze is HIER te downloaden.

De dagelijkse leiding is in handen van onze projectleider Hans van Dijke. De “etalage-telers” staan genoemd achter de gewassen:

  • Consumptieaardappelen – Maarten van Hoeve
  • Suikerbieten – Peter Roose & GertJan van Tilburg (Maatschap Roose-Van Tilburg)
  • Winterpeen – Maarten van Hoeve
  • Zomertarwe – Maarten van Hoeve
  • Ondersteuning – Albert Koops, Marien Verhage en Michiel van Andel
Agrofoodcluster_open teelt_trekker_emmeloord
Agroexact_meetstation_open teelt

Het Nederlandse weer wordt extremer. Heftige regenval en periodes van extreme droogte wisselen elkaar steeds vaker af. Ook kan de situatie lokaal nogal verschillen. Betrouwbare data en een goede planning bieden uitkomst. Qua tijd, maar ook qua kosten. Bij het Argrofoodcluster staat een weerstation van AgroExact. Deze meet de lokale weersomstandigheden. Via de app kunnen weten we altijd precies wat de weersomstandigheden op de kavel zijn!